dinsdag, januari 08, 2013

Kindertekeningen printen in 3DBij crayoncreatures.com kun je nu de kindertekeningen van je kind of de hanenpoten van jezelf laten printen in 3D.Je zult je nog verbazen hoe gaaf de meest verkeerd geselecteerde combinatie van kleurige krassen van je kleine (b)engel er arty-farty uit komen te zien..
Nog niet direct als interactieve tool aangeboden via shapeways, maar het begin is er. (je moet nu de tekening nl nu eerst opsturen naar de ontwerper Bernatt Cun).
Dewi van Bright.nl vertelt:

"Geïnspireerd door zijn dochter printte ontwerper Bernatt Cuni haar tekening uit in 3D. Nu geeft hij alle ouders de kans hetzelfde te doen. Met zijn nieuwe service Crayon Creatures blaast hij ingestuurde tekeningen op als een ballon, bepaalt de contouren en projecteert de tekening als een textuur over deze vorm waardoor de getekende details behouden blijven.

Nadat hij wat extra schattigheid toevoegt door drukfysica op het geheel los te laten, worden de figuurtjes driedimensionaal geprint in zandsteen. Ze zijn dan ook niet bedoeld als speelgoed, maar als decoratiemateriaal voor trotse ouders. Dat is dan ook het grootste verschil met Child’s Own Studio, waar het concept wat aan doet denken, dat knuffels maakt van tekeningen en kinderen zo de mogelijkheid geeft met hun zelf bedachte beest of pop te spelen.

Natuurlijk ook leuk voor je eigen tekening van vroeger, die van zolder dan zo de vitrine in kan. Een figuur van ongeveer tien centimeter kost 99 euro."