vrijdag, oktober 01, 2010

AXA brings print ads to life

Links to this post
Gebruik je smartphone om een missend stuk video te laten zine op een echte magazine.
Met een QR-Code zou het wat mooier zijn, maar ja niet iedere camera scant een QR-code automatisch. dus nu maar even de link eerst intikken.via Bas

Squla - de leukste plek om te leren - powered by Cito

Links to this post
Op NU.nl gevonden

http://a2.twimg.com/profile_images/947153154/kwhizz_vrijstaand_bigger.png http://www.squla.nl/css/images/screen-home.png AMSTERDAM - Een game-ontwikkelaar heeft een programma gemaakt waarmee basisscholieren huiswerk via een soort Hyves kunnen doen. Daar schrijft het AD vrijdag over. © ANP
Via een website kunnen scholieren een profiel aanmaken en quizvragen beantwoorden over aardrijkskunde, taal, topografie, rekenen en geschiedenis.
Met de antwoorden kunnen ze punten sparen voor bioscoopbonnen, beltegoed en proefabonnementen op tijdschriften. Ook is het mogelijk wedstrijdjes met andere leerlingen te doen.


Niet verplicht

De dienst is niet verplicht en kost tot acht euro per maand. Het programma wordt al door zo'n zevenduizend leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 gebruikt. "Wat doen kinderen als ze thuiskomen en huiswerk moeten maken? Dan gaan ze ook even op MSN, Hyves of Facebook. Ons programma, Squla, springt daar op in", zegt een medewerker van de ontwikkelaar in de krant.
Toetsinstituut Cito werkt met het bedrijf samen. "Het is een toegankelijke manier om kennis te maken met de lesstof." Leerkrachten gebruiken de website al op het digitale leerbord voor de klas. "Dan oefenen we de vragen en maken we er een leuk wedstrijdje van", zegt een docent in het AD.
© Novum

Unilevert brengt Interactieve ijsmachine..

Links to this post
Al een tijdje geleden maar toch interessant om te zien hoe er gebruikt wordt gemaakt van "face-tracking" om zelfs leeftijd en emotie van een gezicht te kunnen ontfutselen..foto's uploaden naar facebook en uiteindelijk een je een ijsje krijgen..(zowaar)

Association of Children's Museums

Links to this post
Veel informatie en tips te vinden over musea en kinderen en hoe je die twee het beste samen kunt brengen. Ook goed om je te verdiepen in de toepassingen van nieuwe media (nieuw is nu dus Touchscreens, Sensoren, RFID, QR-codes, Beamers, 3d Projecties e.d.) Association of Children's Museums http://www.childrensmuseums.org/imgs/acm_header2.gif

"Innovation is Child's play" conferentie in Texas

Links to this post
Er wordt weer lekker gebrainstormed over wat kinderen leuk vinden en hoe we de nieuwe media en diens technieken erbij kunnen gebruiken. Lees tevens het artikel met het onderzoek van Astrid Poot (en Stagaire Nynke van Waard) over een aanverwant onderwerp: Peuters achter de laptop? Mediagebruik kinderen verandert

In ieder geval. Dit is een interessante plek waar de combinatie van ,museum, technologische innovatie en kinderen goed tot zijn recht lijkt te komen.

http://www.childrensmuseums.org/conferences/IA2011.jpg

Children's Museum of Houston Interactivity 2011 from Children's Museum of Houston on Vimeo.