zondag, maart 13, 2011

iPad Flipboard binnenkort ook voor de iPhone

Links to this post
RT: iPhoneclub:

Flipboard is volgens velen dé ontdekking op de iPad. Met deze app kun je nieuws, Twitter-berichten en Facebook-statusberichten in een persoonlijk magazine bekijken. Sinds de lancering wordt de app vaak genoemd als grootste innovatie op het gebied van nieuws, maar tot nu toe kunnen alleen iPad-bezitters er gebruik van maken.


Op de conferentie SXSW heeft Flipboard echter laten weten dat ze met een versie voor de iPhone bezig zijn. Het team is al begonnen met het bouwen van de app. Toch is het afwachten hoe goed Flipboard ook op het kleinere scherm van de iPhone tot z’n recht komt. 


Misschien kunnen de makers leren van de ervaringen van Pulse News Mini, een soortgelijke magazine-app met veel aandacht voor een mooi grafisch uiterlijk.

Lees verder via: Populaire iPad-app Flipboard komt naar de iPhone - iPhone - iPhoneclub.nl http://www.iphoneclub.nl/107280/populaire-ipad-app-flipboard-komt-naar-de-iphone/#ixzz1GVDN8tE0
(voor al het iPhone nieuws, iPhone apps reviews, iPhone aanbiedingen en iPhone kopen) 


oh ja.vergeet het juweeltje Pulse Reader niet op de iphone..

Japan..de collectieve herinnering..

Links to this post
Vandaag moest ik denken aan deze site die voor Uniqlo is gemaakt. Tijdens een presentatie van de maker op een OFFF festival in Parijs, vertelde hij dat de site inmiddels werd gezien als collectief geheugen omdat er op deze tilt-shift stijl website zo'n 328 locaties in Japan zijn gefilmd waar niet iedereen de kans heeft (gehad) om naar toe te gaan.
De reden waarom ik aan deze site dacht is omdat het na de Tsunami misschien wel de enige plek online zou kunnen zijn waar de Japanners zoveel mooie locaties bij elkaar nog kunnen bekijken die hier nog in goede staat zijn.
De collectieve herinnering is nu misschien wel nog meer nodig dan eerst.
Bekijk de site (en vergeet de cheezy music) en probeer de Japanse gemeenschap meer te steunen dan op Twitter te tweeten hoe erg je het vind.