woensdag, februari 03, 2010

Infobesitas

Links to this post
Gevonden op: http://www.informatieprofessional.nl/templates/informatieprofessional/gfx/logos/ip_logo.png Avatar

Ronald de Nijs verteld:

Het is weer lijstjestijd. Bij de jongerentrends van 2010 staat 'Infobesitas' op nummer 1.

Infobesitas. Laat het woord over je tong rollen - en het klinkt als een ernstige ziekte. Vele malen erger dan infostress. Nieuw is het woord niet, want de naam van het huisorgaan van de Vereniging Obesitas (mooie taalvondst overigens). Nu lijkt YoungWorks, bureau voor jongerencommunicatie, met het woord aan de haal te gaan.

En het klinkt serieus, die 'nieuwe' aandoening: 'Vergeet de Mexicaanse griep, er heerst een heel andere "ziekte" onder jongeren: Infobesitas,' valt in de samenvatting van het YoungWorks Trendport 2010 (pdf) te lezen. 'Via internet, mobieltjes, televisie en radio komt er een enorme informatie-tsunami op hen af. De favoriete knop van een informatie-junkie is F5 (refresh). Is het verveling? Nee, jongeren zijn druk genoeg! Is het oprechte interesse? Ook niet. Het is de angst om dingen mis te lopen, die tot een oprechte verslaving kan leiden. Bewustwording is dan ook het devies.'

TED: Ideas worth spreading

Links to this post
even weer wat TED speeches uit 2009 boven aan de ijspiratie lijstgezet..
be inspired..Displax plastic film can turn any surface into a touchscreen

Links to this post
Displax is revealing a new plastic film with multitouch sensing. It can be placed over any display or even non-display surfaces, making them into interactive devices." http://venturebeat.com/wp-content/uploads/2010/02/displax-1.jpg

Stel je voor. een touchscreen van alles maken, ook al is het bol. aanraken, blazen achter glas of onder hout.. alles werkt blijkbaar..

"Versatile: Can be applied on any non-conductive flat or curved surface including glass, plastic and wood with a thickness under 15 mm. It works in daylight or at night, indoors or outdoors, and isn’t affected by light conditions. "

http://www.displax.com/arq/img/tou001.jpg

meer info op hun site..ja het is wat technobabbel maar ik denk wel dat het een mooie manier is van multitouch. link

doch.. zoals het er uitziet lijk je wel een beamer oid nodig te hebben..want een multitouch is nog geen projectie.

Sony's wonderen laboratorium.

Links to this post

Explore exciting NEW exhibits in a dynamic, state-of the art facility that brings technology and creativity together to make learning experiential, entertaining and fun.