maandag, mei 03, 2010

Fotografeer een cijfer voor een klok | B R I G H T

Links to this post
uit Bright.nl:

Jao Wilbert ontwikkelde enkele jaren geleden de Exquisite Clock. In deze interactieve kunstinstallatie komen cijfers uit het dagelijks leven tot leven. Cijfers van 0 tot 9 die door wie dat wil zijn waargenomen, vastgelegd en geĆ¼pload via de website van Exquisite Clock. Uit de online database die zo ontstaat worden elke seconde at random nummers geselecteerd om de tijd weer te geven.

Op het Grafisch Design Festival Breda (van 8 tot 30 mei) wordt deze online klok als onderdeel van de expositie DECODING weergegeven op een groot scherm. Als je in de festivalperiode een door jou gefotografeerd cijfer uploadt, kun je die daarop zien verschijnen, en uiteraard ook via de website wereldkundig maken. En zo onderdeel worden van een online kunstwerk.

Dus kijk om je heen, op straat, in de huiskamer, in je studeer- of werkruimte, op de fruitschaal, in de koelkast, het bos, de wolken of waar dan ook, fotografeer een situatie die op een nummer lijkt en deel jouw visie van tijd met de mensheid. Upload hier je cijfer of download de iPhone App.

Make Google, not Evil!

Links to this post
How not Evil is google? A nice animation on the influence Google has/wants over your life..

(found at NewWork)

And this one's funny too.. link