maandag, april 11, 2011

voice tot art



Kijk een augmented Reality app waarmee je dmv je stem of andere geluidjes een sculptuur kunt fabriceren vanaf je iphone.

"Konstruct is an investigation into generative art in an Augmented Reality environment. It is a sound reactive AR experience for the iPhone that allows the user to create a virtual sculpture by speaking, whistling or blowing into the device's microphone. A variety of 3D shapes, colour palettes and settings can be combined to build an endless collection of structures. Compositions can be saved to the device's image gallery."

Konstruct from James Alliban on Vimeo.



En het filmpje hieronder deed me erg denken aan Jaap Blonk waarmee we vroeger bij IJsfontein een Website hebben gemaakt voor VAMP en het installatie project Taaltrotters. Maar wat blijkt. Het IS Jaap Blonk, onze geluidsartiest.

Ik heb het genoegen gehad om met hem samen te mogen werken bij het verzamelen van de geluiden voor beide projecten. Bekijk de site van de onderstaande video.

Messa di Voce (Performance), Excerpts from Tmema on Vimeo.

Touch Wood van Docomo

Telefoons en hout..ze lijken zo ver uitelkaar te liggen; Technologie en de natuur. Dessalniettemin heeft Docomo (een bekend japanse Telecom bedrijf met Domo als mascotte (misschien wel nog bekender bij de designertoys geeks)) een telefoon op de markt gebracht waarvan het achterpaneel van heus hout is gemaakt.

Om hun houterig idee wat meer body te geven hebben ze een mooi viraal filmpje laten maken waar de makers een balletje over een lange rij houten (xylofoon-achtige) plankjes een klassiek muziekstuk laten afspelen.. Erg indrukwekkend.



Tussen al het plastic op de telefoonmarkt is dit een verademing. De telefoon heeft alles wat een moderne smartphone nodig heeft om te overleven in de iphone-android wereld van nu..

Samen met Sharp en Olympus en Moretrees, een stichting dat zich sterk maakt voor het behoud van bossen en speciaal aangelegde bossen voor dit soort uitspattingen waar weer gelet wordt op de kwaliteit van het hout.