vrijdag, februari 05, 2010

Kunst uit een kastje

Links to this post

Grafisch Design Museum laat je harde schijf zien. Op bright gelezen.

Het grafisch Design Museum in Breda begint een tentoonstelling over datavisualisatie:

"De tentoonstelling INFODECODATA brengt onze explosieve informatiewereld in beeld.Datavisualisatie, het vakgebied dat zich bezighoudt met het visualiseren en structureren van gegevens, heeft een prominente plaats verworven binnen de grafische vormgeving. Hoe structureren ontwerpers complexe gegevens? Waar vinden we de informatie die we zoeken?"

Je kunt nu via een ontwikkeld programma (SequoiaView) ook de datavisualisatie van je eigen harde schijf maken en die uploaden naar de tentoonstelling. Aldaar word je beeld gebruikt en kun je dat beeld dmv van een ID-code ook ophalen om terplekke te laten zien. Het programma laat je op verscheidene manieren de dat op je arde schijf bekijken zodat je een mooi plaatje ervan kan maken.. Kunst uit een kastje!

20 februari 2010 dus.
Naam tentoonstelling: Infodecodata site


Interessant is dus dat je een tentoonstelling kunt laden door tools aan te bieden waardoor aspirant bezoekers meer zin krijgen om erheen te gaan. Je laat ze vóór hun bezoek al kennis maken met het thema. Tegelijkertijd vul je de tentoonstelling met content. De bezoekers zijn zo zelf onderdeel van het evenement. Bovendien zullen ze hun eigen netwerk gebruiken om meer bezoekers aan te trekken. Persoonlijk had ik liever een Iphone app gezien.. Neemt niet weg dat datavisualisatie een mooi manier is om content te genereren.

leesmeer op Bright.nl