dinsdag, februari 15, 2011

Augmented reality spulletjes en demo's

Kijk ik was al fan van AR defender op de iphone maar ze hebben dus nog meer gemaakt: kijk op: http://www.mobile-augmented-reality.com/

Snapkeys: tekst invoeren met bijna onzichtbaar toetsenbordje

iPhoneclub.nl
Dit is een manier van tekstinvoer, waarbij je geen hinderlijk toetsenbordje op het scherm ziet.

Snapkeys is een universele toepassing, bedoeld voor iPhone en iPad, maar ook voor Android. Het zal via de operators worden aangeboden, hetgeen betekent dat de ontwikkelaar bij Apple nog een flinke kluif eraan zal hebben om een app standaard op de iPhone te laten meeleveren. Snapkeys gaat er vanuit, dat het toetsenbord veel te veel schermruimte in beslag neemt.

Door twee vlakjes met transparante knoppen aan de zijkant van het scherm te tonen, kun je ook teksten intikken. Hoe het werkt, wil de ontwikkelaar nog niet zeggen. Het is ogelijk langere teksten te typen, maar de woorden die je tikt moeten wel vooraf in een geïntegreerd woordenboek staan. Het lijkt op een T9-systeem, maar met gebruik van slechts 6 toetsen. Binnen vijf dagen moet je behendig genoeg zijn met dit toetsenbord om ook langere teksten te maken. Ook Nederlands wordt ondersteund. Het wachten is nu op de operator die het systeem op de Nederlandse iPhones wil introduceren.