donderdag, juli 10, 2008

Video Darth Vader (Dark Vador) USB Hub - Darth, Vader, Dark, Vador, buy - Dailymotion Jouw video’s delen

Links to this post
May the force be with your sticks

Geheugensticks zijn er in allerlei soorten en maten. Waar laat je die allemaal? Voila: de usb-hub. Die zijn alleen doorgaans nog wat saai. Webshop GeekStuff4U komt nu met een Darth Vader hub, inclusief geluidjes. Is Darth Vader je iets te donker en hijgerig, dan kun je ook gaan voor de R2D2 hub. Hubs die beide (je kan ze ook samen kopen) niet zouden misstaan op het Han Solo bureau, alleen is dat bureau een one-off en niet zomaar te bestellen.

Mocht Darth Vader binnenkort je bureau sieren, zorg je wel dat je 'm wat te eten geeft? Het wachten is nu nog op een Prinses Leia in gouden bikini hub waar je iets in kan steken of zou die al bestaan maar in een andere shop verkocht worden?

Bron: Bright

Banana Juice Box

Links to this post
http://www.nextnature.net/research/wp-content/uploads/2008/05/banana_juice.jpg

Het nabootsen van de natuur in design en technologie. Biomimicry - in slecht Nederlands bionaaperij - is een trend die blijft hangen. Een van de bekendste voorbeelden is de Mercedes Bionic, een conceptcar uit 2005 geinspireerd door de weinig appetijtelijke koffervis. Een recenter en vooral aantrekkelijker voorbeeld is het sappakje van de Japanse productontwerper Naoto Fukasawa. Ik krijg er meteen dorst van.

Bron: Bright

Google Lively

Links to this post
Google lanceert virtuele wereld Lively

Google heeft gisteren een variant op Second Life gelanceerd, Lively. Grote verschil: deze virtuele wereld werkt gewoon in je browser. In de bètaversie kunnen avatars worden gemaakt en werelden worden gecreëerd. Met je avatar is het mogelijk met andere gebruikers te praten, vrienden uit te nodigen en nieuwe mensen te ontmoeten om weer nieuwe ruimtes mee te bouwen. Met persoonlijke foto's en video's kan je eigen wereld verder worden aangekleed en bovendien via een plugin embed worden op je weblog. Video na de klik.

Om het wat makkelijker te maken heeft Google al een aantal voorbeeldruimtes aangemaakt, die in principe meteen klaar zijn voor gebruik. Aanpassen mag ook, door bijvoorbeeld met meubels te schuiven of items toe te voegen. Lively werkt voorlopig echter alleen onder Windows met Internet Explorer of Firefox.

TED presentaties..tien belangrijkste

Links to this post
uit de Bright hoek.

Tien presentaties waar je niet bij in slaap valt

Sprekersplatform TED is opgericht in 1984 en staat voor 'Technology, Entertainment and Design'. Onder het motto 'ideas worth spreading' begon de organisatie in 2006 met het online plaatsen van de zogeheten TEDTalks. Inspirerende denkers en doeners waren te zien, waaronder Jeff Han met zijn multi-touch displays, Blaise Aguera y Arcas met zijn indrukwekkende Photosynth demo en natuurlijk Al Gore. De video's zijn de 50 miljoen views gepasseerd en TED heeft zijn tien populairste presentaties bij elkaar gezet. Stuk voor stuk aanraders.