dinsdag, maart 09, 2010

Newspaperclub. Print je eigen krant

Links to this post
Op Bright gelezen.

Een engelse club heeft een tool ontwikkeld zodat je eigen kranten kunt laten printen dmv een pdf te uploaden naar de drukker.

Drukkers blijken op het eind van de dag een hoeveelheid papier over te houden, waardoor het makkelijk is om goedkoop er nog wat achteraan te drukken. (is nu nog alleen te sturen binnen de UK)


Bright:

" Het werkt simpel, je maakt een design en levert het aan in PDF. De rest gaat vanzelf. Of je kunt ARTHR gebruiken, een tool die de Newspaper Club zelf heeft ontwikkeld en waarmee je ook de layout, afbeeldingen en de tekst kunt aanpassen. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel kranten je wilt laten drukken. Voor vijftig kopie├źn betaal je iets minder dan 2 pond per stuk. De kosten worden exponentieel lager wanneer je meer oplages wilt hebben. Voor 1500 kranten in full-colour ben je minder dan 0,30 pond per stuk kwijt."

Het is nog in Beta-stadium ,maar het ziet er echt uit als een gat in de markt. Bekijk ook even de foto's op flickr hier van mensen die het al hebben gedaan.

the most fun Ben's had all year from russelldavies on Vimeo.

Underfull Tablecloth vlekken maken is nog nooit zo leuk geweest..

Links to this post
http://kristinebjaadal.wordpress.com/duk/ Ik heb het systeem al vaker gezien. Op douche gordijnen die een motief achterlaten als ze nat worden, Op betonnen vloeren en muren waar na een regenbui de mooiste bloemen tevoorschijn komen(of in sommige gevallen commerciele boodschappen). Maar nu is het principe verwerkt in een een heus tafelkleed.

Morsen is nog nooit zo leuk geweest.

Underfull - the tablecloth that turns spilling into poetry from Kristine Bjaadal on Vimeo.