donderdag, mei 29, 2008

Holland Festival 2008

Links to this post

Location (6)

Hans Op de Beeck

Monumentale installatie in de Gashouder met een panoramisch venster.

Informatie & Kaartverkoop

Westergasfabriek Gashouder zo 1 tot en met za 21 juni 2008 Dagelijks geopend van 12.00 - 22.30 uur toegang € 5 kinderen tot 12 jaar gratis

Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck (1969) houdt van de melancholische leegte van kale, verlaten landschappen. Hij geeft deze fascinatie vorm in monumentale installaties die doen denken aan de grote geconstrueerde panorama’s uit de 19e eeuw. Zo toonde hij in de installatie Location (5) (GEM, Den Haag, 2004) een pikzwarte enscenering van een snelwegrestaurant waarin de toeschouwer uitkeek over een verlaten snelweg in de nacht. De opvolger Location (6) is tijdens het Holland Festival te zien in de ronde Gashouder. Via een gang bereikt de toeschouwer een observatorium dat met een panoramisch venster zicht biedt op een fictief, desolaat sneeuwlandschap. Alles baadt in wit licht en mist. Zo wordt er een ijle, haast immateriële stemming gecreëerd, die uitnodigt om te staren naar het bijna-niets.

Holland Festival 2008: "Location (6) Hans Op de Beeck Monumentale installatie in de Gashouder met een panoramisch venster. Informatie & Kaartverkoop Westergasfabriek Gashouder zo 1 tot en met za 21 juni 2008 Dagelijks geopend van 12.00 - 22.30 uur toegang € 5 kinderen tot 12 jaar gratis Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck (1969) houdt van de melancholische leegte van kale, verlaten landschappen. Hij geeft deze fascinatie vorm in monumentale installaties die doen denken aan de grote geconstrueerde panorama’s uit de 19e eeuw. Zo toonde hij in de installatie Location (5) (GEM, Den Haag, 2004) een pikzwarte enscenering van een snelwegrestaurant waarin de toeschouwer uitkeek over een verlaten snelweg in de nacht. De opvolger Location (6) is tijdens het Holland Festival te zien in de ronde Gashouder. Via een gang bereikt de toeschouwer een observatorium dat met een panoramisch venster zicht biedt op een fictief, desolaat sneeuwlandschap. Alles baadt in wit licht en mist. Zo wordt er een ijle, haast immateriële stemming gecreëerd, die uitnodigt om te staren naar het bijna-niets."

The world is my canvas

Links to this post
The world is my canvas http://www.adverblog.com/archives/img/stavros01.jpg

ha! Een later idee maar betere presentatie van deze techniek; Gps Art