vrijdag, maart 04, 2011

Le Royaume | The king and the beaver

Links to this postMooie animatie uit de animatieschool GOBELINS, l'├ęcole de l'imageOok deze is mooi


In de gallery van de school zijn nog meer kunstwerkjes te bezichtigen. Veel plezier..

wifi..ik zie je..

Links to this post


Hoe vaak heb je wel eens niet gewild dat je ogen meer konden zien dan alleen dat simpele kleurenspectrum. Stel je voor.. infrarood kijken, rontgen kijken, alle telefoongesprekken in die door je je hoofd gaan kunnen horen (liever niet, je zou in 1 klap horendol zijn geworden).


Alles goed en wel, over wifi-bereik vraagt iedereen zich wel eens af waarom het er soms niet is en soms weer wel. Moet ik twee meter naar links lopen of naar rechts om wel dat ene streepje in mijn wifi-logo'tje erbij te krijgen?


Deze studenten hadden er blijkbaar wel een avondje solderen voor over om erachter te komen hoe het wifi-landschap om zich heen er uit zou kunnen zien. Ze maakten een wifi-ontvanger en verbonden die aan een lange paal met ledjes die als ontvangst-meter zou fungeren. Door constant het bereik te meten tijdens het verplaatsen van de verlichtte paal en deze met een camera met lange sluitertijd op te nemen, kon je opeens over een afstand het bereik zichtbaar maken..


Nu even over 1 lijn. Wat mij betreft dus later ook in een driedimensionale oppervlakte.. En ja hoor: We hebben bergen in Nerderland.. Snowboarden of skieen zal er even niet van komen..Immaterials: Light painting WiFi from Timo on Vimeo.


Nintendo 3DS toch niet zo lekker voor de ogen.. dizzy

Links to this post


crosseyed girlfriend

Alhoewel de Nintendo 3DS nog niet eens in ons kikkerlandje is beland (pas 25maart), lees ik nu al weer een ontmoedigende blog-post over een kersverse eigenaar die de 3D functie al weer uit heeft gezet.

Het drie-dimensionale is hot hot hot..zo zonder brilletje kijken en er zijn legio tips om niet strontziek achter je schermpje vandaan te komen.

Echter vanwege het feit dat er maar 1 schermpje het 3D-effect heeft (het bovenste) en het andere slechts het 2D beeld kan laten zien, zorgt het voor de constante focusproblematiek van de ogen. En juist het gebruik van beide schermpjes op de DS is zo belangrijk.

De milde hoofdpijn komt dus door het constant wisselen van 3D kijken naar 2D kijken. Je ogen zouden gek ervan worden.
Super Mario 3DSImage by Dekuwa via Flickr


lees het onderstaand berichtje maar eens. Heeft me doen twijfelen over deze "Gimmick":

Why I Stopped Playing The 3DS In 3D