dinsdag, maart 22, 2011

green screen en nog meer meme's

Links to this post
Iedereen hoort de site knowyourmeme.com inmiddels wel te kennen. Voor wie dat niet doet; Knowyourmeme beschrijft vele gebeurtenissen op het internet die grote bekendheid hebben gekregen (denk aan die dikke jongen die voor zijn webcam helemaal uit zijn dak gaat op het nummer "numa-numa"


of aan de double rainbow guy):

Er is een onderdeel van Knowyourmeme die gaat over allerlei filmcliches. Meerdere filmfanaten hebben vele cliches opgesnord en achterelkaar gezet in een youtube filmpje.

Fantastisch. Die moet je echt bekijken.Maar ook deze youtube film is indrukwekkend. Allerlei "green screen" (chromakey) momenten aan elkaar geplakt. Zo zie je ook gelijk dat er super veel gefaked word.

Veel plezier!

Muizen met je vingers..

Links to this post

Dit bedrijf construeerde ook een laser-geprojecteerd toetsenbord (magic cube)voor op je iphone,ipad, android en pc. Maar ze zijn weer een stapjes verder natuurlijk. Nu met een (zeg maar kinect-achtige) manier om je vingers te kunnen lezen waarmee je de muis-bewegingen nu kunt doe. Dus zonder muis..
Eind maart op de markt.

cool!

design: ORISHIKICluch bag..lijkt ook op iPad2 cover..

Links to this post

Een tas of kast of koffer of rugzak..Noem het maar op je kunt het maken met Orishiki Cluch bag. Een combi van een aantal woorden. Ori van origami en shiki van traditioneel inpak-textiel dat groot genoeg is om dingen mee in te pakken of als sjaal te kunnen dragen.

“ORISHIKI” is a new carrying device consisting of a single piece of two dimensional structure, constructed of triangular segments which can be folded like origami, and can wrap things like furoshiki. The geometric bag is not only idiosyncratic in its appearance but also in its highly speacialized production process. The unique process can be applied to just about any productions without losing its unique product identity.

The Orishiki is not same as any another luggage system geometric and lovely shape. The material and system are also quite unique which is way combined folding and swallowing up volume inside. There is big possibility of many way to use the system on many different type of luggage in the future.

Omdat het in de video's lijkt alsof de deeltjes aan elkaar alsof ze magneetjes bevatten, doen ze me denken aan de iPad2 cover.. Makkelijk te openen en makkelijk te sluiten..Pas op met je bankpasjes dus :-)Er zijn er meer van: