maandag, augustus 25, 2008

Verdwalen in Rotterdam

Links to this post
(Artikel Mobile Cowboys / 23 augustus 2008)
“Durf de stad te ontdekken door de weg kwijt te raken!” Dat is de boodschap aan alle nieuwe eerstejaars studenten in Rotterdam.

De mobiele game Get Lost helpt studenten te verdwalen in hun (nieuwe) stad. Een unieke stadsbelevenis via de mobiele telefoon om kennis te maken met verrassende, gedurfde en onverwachte plekken in Rotterdam.

Get Lost wordt gepromoot tijdens de introductieweken van verschillende hogescholen en de Erasmus Universiteit, via drie verschillende bierviltjes in goodie bags, bij studentenverenigingen en populaire studentencafés.
Studenten krijgen de mogelijkheid om op een unieke en ludieke manier hun stad goed te leren kennen. De student kan het spel downloaden door zijn of haar mobiele nummer in te voeren op de website www.getlostinrotterdam.nl of een sms sturen met de boodschap GET LOST naar 3010 (gratis).

Via de applicatie ontvangt de deelnemer aan het spel ‘verdwaalaanwijzingen’ als: - Vraag iemand in een witte jas de weg naar de Witte de With. Ga 3 tramhaltes die kant op. - Kijk om je heen en loop 4 minuten de meest interessante kant op. - Loop een winkel binnen en vraag de verkoper naar zijn of haar favoriete plekje in Rotterdam. Ga 3 tramhaltes deze kant op. - Vraag naar de grootste hal met kunst en loop 2 minuten die kant op. - Ren achter de eerste groene auto aan die je tegenkomt en houd dit 2 minuten vol.

Er is geen begin- en eindpunt, het spel kan tussendoor gepauzeerd worden en studenten kunnen Get Lost zo lang en vaak als ze zelf willen spelen. Een aantal gelukkigen ontvangen naast de aanwijzingen ook een ‘lucky one’, waarmee ze een prijs winnen zoals bijvoorbeeld een overnachting in de Euromast of een diner bij Stroom.