dinsdag, februari 01, 2011

Soundcloud

Links to this post

SoundCloud is a platform that puts your sound at the heart of communities, websites and even apps. Watch conversations, connections and social experiences happen, with your sound as the spark.

Basecamp op de mobiel van 37signals zelf

Links to this post

Al een tijdje heb ik de app Insight voor Basecamp op mijn iphone. Je weet wel, Basecamp. Het handige online systeem waar je met je medewerkers en/of klanten gezamenlijk kunt communiceren en bestanden kunt uitwisselen. Nu kostte die zo rond de acht euri, 37Signals heeft nu een gratis webapp aangeboden. Dus voor meer smartphones geschikt.. Ben je al een hevige gebruiker, check dan de mobiele app. Het ziet er best vet uit..

Collaboration is cool!

Ochtend Sex goed voor je..

Links to this post
jaa. eindelijk een wetenschappenlijk onderzoek..
Mensen die de dag beginnen met een potje vrijen krijgen een sterker immuunsysteem. Verder meldt het onderzoek vertelt dat deze mensen de rest van de dag gezonder en gelukkiger zijn dan degenen die na een kop thee en een boterham de deur uit gaan. Het verkleint de kans op verkoudheid of een griepje en zorgt voor een betere huid met sterkere nagels. 


uit FunX
Nu nog een app om je eraan te herinneren?

The Google Art Project

Links to this post


van Bright.nl
Rembrandts Nachtwacht en Van Goghs Slaapkamer zijn op extra hoge resolutie in te zoomen op een nieuwe kunstsite van Google.

Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum werken samen met Google aan het nieuwe Google Art Project. Op deze speciale site zijn hoge-resolutie foto's van beroemde kunstwerken te zien. Elk van de zeventien deelnemende musea mocht een werk kiezen dat in gigapixelformaat is vastgelegd door Google. Voor het Rijks is dat natuurlijk de Nachtwacht geworden en voor het Van Gogh is dat Slaapkamer, oftewel The Bedroom. Je kunt extreem inzoomen, tot de barstjes in het doek zichtbaar zijn.

Per kunstwerk is er ook extra informatie, zoals een historische toelichting en filmpjes, beschikbaar. Ook veel andere werken uit de twee musea zijn in hoge resolutie beschikbaar op Google Art Project, maar in niet zo veel pixels als de twee topwerken.Ook het Groninger Museum heeft de zogenaamde ID-collector.

De GMcollector is een nieuw systeem waarmee u via een sleutelhanger zelf informatie kunt verzamelen over kunstwerken op de hoofdtentoonstelling. Bij een groot aantal werken zijn registratiepunten aanwezig, herkenbaar aan een symbool, waar u uw collector voor kunt houden. Bekijk later uw persoonlijke verzameling thuis op de voor u persoonlijk gemaakte webpagina en stuur dan bijvoorbeeld een e-cards met uw favoriete werk. Deze persoonlijke webpagina kunt u overigens ook direct bekijken op uw mobiele telefoon of in het nieuwe Info Center.

De website van de GMcollector, met de informatie over uw eigen verzameling, is te vinden via gmcollector.groningermuseum.nl.