vrijdag, mei 25, 2007

Webwereld | Google Calendar geschikt gemaakt voor mobiel

Links to this post
De afbeelding “http://www.google.com/intl/nl_ALL/images/logo.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat. Calendar

Aangezien meer mensen een mobiele telefoon hebben dan een computer is het logisch om hen afspraken, die zijn geregistreerd op Google Calendar, te laten bekijken vanaf een mobiele telefoon met internetfunctie", schrijf Devesh Parekh van Google in een blogposting.

Gebruiker die inloggen vanaf hun mobiele telefoon kunnen hun afspraken bekijken die voorzien zijn van datum, tijd locatie en omschrijving. De afspraak wordt zo getoond dat het past op het smalle scherm van een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen ook bladeren door afspraken of nieuwe afspraken toevoegen.

Tevens zit in de nieuwe dienst een link naar Google Maps, zodat gebruikers een routebeschrijving kunnen bekijken. Een gebruiker van de Google Calendar kan instellen of hij een sms-bericht wil ontvangen als herinnering aan gebeurtenissen.

De nieuwe dienst is vooral handig voor gebruikers die Google Calendar gebruiken om al hun afspraken te regelen. Voor smartphone-gebruikers, die hun telefoon eenvoudig kunnen synchroniseren met Outlook of Lotus Notes, is de dienst minder geschikt. Ook kunnen de kosten voor de dienst snel oplopen, want hoewel de dienst zelf gratis is, is mobiel internet dat niet. [eind]

Female Power Game for DS

Links to this post
De afbeelding “http://www.gizmodiva.com/entry_images/0207/15/anan02.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Female Power Game for DS by Anan


Body image problems? No romance? Beautiful, Cute, Strong. It’s got you covered. Well, it does if you are a young working woman from Japan. I’m not quite sure how all of this is going to translate for the rest of us.

Getting your name on the DS game is the latest strategy to regain your standing in market. At least that’s what a popular woman’s magazine in Japan – Anan has resorted to. Female Power Emergency Up! is designed to assist young working women perk up over a three month period. Apparently "Female Power" encompasses "beautiful," "cute" and "strong" as per to the maker. The gamers can build up on "romance," "body" and "manners."

Pocket Films Festival

Links to this post
Lekker aansluitend op de vorige post: het Pocket Films Festival; een internationaal festival voor films gemaakt met een mobieltje van 8 - 10 juni in Parijs.

Videoscapes

Links to this post

"Een nieuwe vorm van graffiti", noemen ze het zelf, videokunstenaars Danny Jeroense en Gerco Lindeboom. Ze ‘sprayen’ geen verf, maar videofilmpjes op je mobiel.

Voor hun acties hebben Jeroense en Lindeboom een automatisch verstuursysteem ontwikkeld dat werkt met bluetooth. Met apparatuur in een koffer wordt een signaal uitgezonden die binnen een straal van honderd meter alle telefoons met bluetooth-functie kan bereiken. Die ontvangen een bericht met de vraag of ze een video willen aannemen. Zo ja, dan wordt het filmpje verstuurd.

Vandaag komen Jeroense en Lindeboom weer in actie, in treinen tussen Enschede, Deventer, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Breda, Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort en Apeldoorn. "De ervaring leert dat er gemiddeld vier tot zes personen met een gsm met bluetooth in een coupé zitten", zegt Jeroense. "Voor de actie vrijdag hebben we landschappelijke filmpjes gemaakt, ter afwisseling van wat je ziet als je door het raam kijkt."

Meer spamkunst staat op www.mobilevideonet.com

VJ Kung Fu - Playsonic

Links to this post
Playsonic AV Fun with a game controller + Quartz Composer + Live