dinsdag, april 08, 2008

Interactieve vloer installatie

Links to this post

"Contact is a responsive floor based installation which allows visitors to use their kinetic energy to generate audiovisual forms that will interact with the user, and communicate with each other. Contact marries advanced computer vision techniques, physics simulation and a unique display surface to create an experience that aims to highlight the results of peoples interactions with each other, and their environment." Gemaakt door United Visual Artists www.uva.co.uk/...

Wanderlust

Links to this post
Het Amerikaanse duo Encyclopedia Pictura heeft er negen maanden over gedaan om de nieuwe video van Björk, Wanderlust, te maken. In de video maakt Björk een spirituele reis over een woeste rivier. Ze wordt daarbij geholpen door een kudde yaks, maar tegengewerkt door iets dat uit haar rug groeit. Dat 'Painbody Backpack' lijkt een metafoor voor de negatieve emoties die ze met deze reis kwijt wil raken.
De video is een combinatie van computer generated images en schuimrubberen poppen waar echte acteurs in zitten. Het resultaat is een sprookjesachtig berglandschap met een rivier die gemaakt lijkt van spaghetti.
en de Making of

Tijd voor een spelletje

Links to this post

Tijd voor een Spelletje: Magic Pen. In Magic Pen moet je figuurtjes tekenen om een balletje bij een vlag te krijgen. Het lijkt een beetje op Crayon Physics, maar dan met iets meer mogelijkheden. Leuk voor een half uurtje of zo.