woensdag, mei 11, 2011

CSS layerstyles a la photoshop


CSS3, het magische toverwoord dat samen met Jquery en HTML5 demos (nog meer toverwoorden) die grote heersende Flash wereld achter zich moet laten.

Nu denk je misschien "What the H.. is CSS3". Dan wordt het even googlen. Kort gezegd zorgt CSS (custom style sheet) ervoor dat je teksten en plaatjes en andere layout-wensen gerealiseerd kunnen worden zonder flash. En met CSS3 kun je inmiddels al veel meer.

Deze post gaat over het feit dat er mensen zijn die de ingewikkelde manier van CSS3 code schrijven(voor sommige minder ingewikkeld dan voor anderen) opeens visueel gemaakt wordt.

Dit kleine voorbeeldje van Felix Niklas, gebruikt de photoshop manier (mag hij dat ├╝berhaupt?) om op een simpele manier vlakken te kunnen voorzien van ondermeer afgeronde kantjes, schaduwen, achtergrond, outlines. Op Github te vinden als open source materiaal natuurlijk.

Dat het hier niet stopt is mij wel duidelijk. Binnenkort is alles binnen in een online tool makkelijk te maken voor iedere ontwerper en ben je niet gelijk afhankelijk van een programmeur die wel ingewikkeldere dingen aan zijn hoofd heeft op dat moment.Dus. hou het in de gaten..It's a bright new world.