zaterdag, april 16, 2011

iedereen een Pacman!"Dit moet je even gezien hebben: 's werelds grootse Pac-man doolhof groeit as we speak opworldsbiggestpacman.com en je kunt er zelf aan meebouwen. Het idee achter de bonte verzameling aan elkaar gekoppelde velden is dat iedereen via Facebook zijn eigen doolhof mag maken met maar één voorwaarde: dat er vier wegen naar buiten zijn. Op die manier worden al die doolhoven aan elkaar gelinkt tot één massief geheel en met de teller al op meer dan 2000 velden -na één dag- belooft dat nog wat.

Australische webgame-specialisten Soap Creative hebben met Microsoft en Namco Bandai ter ere van Microsoft's MIX11 developer conference de game in elkaar gezet, om te promoten dat Internet Explorer 9 HTML5 zo goed ondersteunt. Gelukkig werkt hij ook gewoon in andere browsers, dus leef je uit!


Gaaf is dat de game tijdens het spelen onthoudt hoe het was als je terugkomt in een doolhof, dus je kunt niet valsspelen. Er worden allerlei statistieken bijgehouden, waaronder niet onbelangrijk het landenklassement. We staan 'pas' 16e, dus al was het maar om de landseer te redden, gepacmand moet er worden!
Helaas zijn niet alle velden even leuk om te doen (dat zat erin) maar je kunt het wel melden als iemand iets maakt waar je niet in verder kunt of dat anderszins tegen de goede smaak in is. Het is een leuk idee en vooral een makkelijke marketingstunt voor Namco, want niemand praat over Internet Explorer, maar iedereen heeft weer even Pac-man fever, al is het maar even"
[via Patrick Smeets, dutch game cowboys]